Re-integratie en werkplekadvies

Bij uitval van werk kan een ergotherapeut ingeschakeld worden om een stappenplan te bedenken u weer naar het werk te begeleiden. Een ergotherapeut kan inventariseren welke aanpassingen nodig zijn of adviseren welke handelingen anders uitgevoerd moeten worden zodat het werk minder belastend kan worden uitgevoerd.

Dit advies wordt gedaan door ergotherapeut die kennis heeft van de wet poortwachter. Bovendien kunnen we onze overige specialisaties goed gebruiken om werknemer en werkgever te voorzien van informatie over ziekte en welke gevolgen dit kan hebben op de werkplek in combinatie met de thuissituatie. Hierbij maken we gebruik van onze ergonomische kennis maar gebruiken we juist ook onze ervaringen op het gebied van energiemanagement en belasting belastbaarheid om iemand inzicht te geven in zijn activiteitenniveau en dit op te bouwen zonder weer terug te vallen in oude patronen.

De advisering kan bestaan uit;

  • werkplekinrichting
  • werkhouding
  • een totaal evenwicht tussen belasting en belastbaarheid
  • advies in opbouw van werk
  • preventies advies om uitval te voorkomen

De vergoeding van re-integratie kan worden betaald uit de zorgverzekering voor een eenmalig consult, de overige behandelingen kunnen vanuit de werkgever worden vergoed.